Mitä vuosi 2009 toikaan tullessaan...

Lampovaaraa 2009 joulukuun 19.päivä

Vuosi aloitettiin Ilomatsin näyttelyllä Elmerin kanssa, Tuomarina Elena Ruskovaara JUN ERI 2, Elmeri aloitti siis hienosti ensimmäisen virallisen näyttelynsä, 5 urosta sai Erin, että Elmeri oli sitten Pu5.

Ilomatsin näyttely oli loppiaisena, ja tästä viikon päästä jatkettiin perinteisesti Kajaanin tamminäyttelyyn, josta minä sitten melkein myöhästyin  kehästä , ja kun Elmeri tuli suoraan autosta, niin käytöskin oli sitten sen mukaista, tuomarin mielestä tarvittiin lisää treeniä kehään, ja tuloksena EH. Mukava päivä ja Q-koirapoppoo oli sitten lähtenyt oikein porukalla liikkeelle, tais olla 9-Qkoiraa ja Noora. Ja paljon oli tuttuja joita oli mukava nähdä. Ja Elmerin kanssa oltiin myös kasvattajaryhmässäkin mukana, ryhmä sa KP.

Helmikuussa käytiin sitten Raahen näyttelyssä, tuomarina Paula Rekiranta JUN EH 3.

MAALISKUU:

Aloitettiin näyttelyllä, tällä kertaa suuntana Kuopioon, Tuomarina Eeva Anttinen JUN EH 2.

Elmeri täytti vuoden!

Ja kuun lopulla käytiin Elmerin kanssa Vesilahdella, Tainan ja Jounin järjestämällä metsästyskoulutus päivällä. Paljon tuli tietoa ja apua tähän uuteen lajiin ja oli hieno päästä seuraamaan Tainan ja Jounin omien koirien työskentelyä.

Huhtikuussa suunnattiin sitten Kajaanin pallohallille näyttelyyn, jonne koiria oli ilmoitettu 24kpl (15 urosta ja 9 narttua). Tuomarina Marja Talvitie JUN ERI 1 SERTI PU 2!!!! WAU! Poika esiintyi hyvin, ja kehä oli ihanan iso, jossa oli hyvin tilaa juosta. Esitettiin myös Q-kasvattajaryhmä, ryhmä sai KP.

TOUKOKUU:

Heti ensimmäisinä päivinä suuntasimme Nokialle mejä-kokeeseen Elmerin kanssa. Josta ei tulosta saatu, pojalle oli liikaa ne peuran hajut, joita noissa maastoissa on, ja se tekee vähän ongelmia niille koirille, jotka eivät niin ole tottuneet niihin. Näin jälkikäteen ajatellen, ei niin järkevää ollut viedä Elmeriä vielä kokoseen, kun täältä ihan  talven keskeltä lähdettiin ja yhtään ei päästy harjoittelemaan, edellisenä kesänä olin muutaman lyhyen jäljen tehnyt, mutta Elmerihän oli silloin vielä ihan pentu. Mutta oppia ja ikä kaikki, onneksi Elmeri on niin hyvä hermorakenteinen, että kestää emännän töppäillyt.

Muusatäytti 10 vee, Muusa sai siis yhden terveen vuoden lisää, ja pitää edelleen nuorison hyvin tassun allaan. Muusa sai magneettipannan kaulaansa, joka on selvästi virkisti veteraania, ja on pitänyt Musun vetreänä.

Tammikuu 2010, lumikenkäilemässä mökille.

Sitten Iiris starttasi ensimmäistä kertaa VAHI-kokeessa, ja pikku-neiti suoritti sen HYVÄKSYTYSTI! Tuomarina Jouni Vestu. Kiitos Maijalle, joka toimi kartturina Iirikselle. Koe pidettiin täällä meidän omissa maastoissa Ristijärvellä, samana viikonloppuna koulutettiin myös uusia vahi-tuomareita, meillä oli mukana tuomarikokeleita jälkien teossa, ja sitten jokaisella koirakolla oli pari kokelasta myös mukana. Mutta näin minäkin sain Vahi-kärpäsen pureman

Sitten vähän näyttelyitä väliin, Oululainen tuomarina Leila Kärkäs, Iiris KÄY EH ja Elmeri JUN EH. Molemmat koirat olivat sitten kasvattajaryhmässä mukana, Baskethill's oli ROP-kasvattaja ja Quadmir's 2 KP

Helatorstaina suuntasin sitten Elmerin kanssa Rovaniemelle näytelmiin, tuomarina Hannele Jokisilta JUN ERI 2 PU4!! ( Elmeri hienosti 7 erin saaneen uroksen joukosta )

Sitten viikonlopulla päästiin taas mielipuuhaamme, jäljestyksen pariin. Nyt Elmerin kanssa suuntasimme Kuhmoon Noutajien järjestämään mejä-kokeeseen. Tuomarina Timo Malo AVO 1 48pistettä!!! Avoimen luokan toiseksi paras ja kokeen nuorin koira (14kk) Poika oli syttynyt jäljestämiseen, sai olla hyvät hanskat käsissä, että kädet ei ihan verillä ois olleet, kun veto ja vauhti oli melkoista, sen verran pojalla on kova kiire kaadolle.

KESÄKUU:

Jormuassa mejä ilta-kokeena, mukaan mahtui 5 avoimenluokan koiraa. Maanantai-iltana käytiin jäljet tekemässä,ja tiistaina sitten töiden jälkeen kokeeseen, ei oikein päässyt semmoiseen koefiilikseen, kun tuntui ihmeelliselle olla töissä ja illalla sitten kokeeseen, mutta kyllä se fiilis sitten kumminkin löytyi kun koe alkoi. Tuomarina Arto Tiainen AVO 1 47 PISTETTÄ!! ja siirtyi VOI-luokkaan!! kokeen paras koira ja nuorin (14kk) ja ainoa joka sai ykköstuloksen.

Sitten viikonloppuna oli vuorossa Iiriksen VAHI-koe Mainualla, neitokainen suoritti kokeen HYVÄKSYTYSTI!! tuomarina Mikko Taipaleen mäki.Kiitos jälleen Maijalle Iiriksen kartturoinnista Nyt Iiris oli suorittanut vahi-osuudet, sitten vaan talvea ja lunta odottelemaan.

Iiris täytti 4vee!!! Äkkiä se aika vaan menee, kun tuntuu, että kakarahan se vasta on ja nyt sitten aikuisiän kynnyksellä.

Kuun lopussa sitten Elmerin kanssa Pyhännälle mejä-kokeeseen, tuomarina Mikko Taipaleenmäki VOI 1 46pistettä!!! ja kokeen paras ja taispa olla nuorinkin ( 15kk )

HEINÄKUU:

Kuhmon mejä-koe, tuomarina Jukka Välitalo VOI 1 41pistettä!!! Tämä koe oli 4 tuomarin koe, ja voittaja luokassa melkein kaikki sai 1 tuloksen,  ( Elmeri kokeen toiseksi nuorin )

Vuorossa sitten meidän oma koe täällä Ristijärvellä, tarkoitus oli osallistua Iiriksen ja Elmerin kanssa, Iiris sitten päätti aloittaa samalla viikolla juoksut, ja Elmeri oli sitten niin Iiriksen hajumaailmassa, että jäljestäminenkin meni sitten ihan jossain muissa maailmoissa. No niin, kyllä se näköjään tuo nartun juoksu vaikuttaa uroksen aivotoimintaan. Niin ja kiinnostus riistaan siinä lisänä vielä, oli nuoren pojan pää pyörällä.

Sitten käytiin Oulun kansainvälisessä näyttelyssä, tuomarina Ceccarelli Maria NUO ERI 2. Eli tarvittava näyttelytuloskin jälkivalion arvoon haettu.

ELOKUU:

Springerspanieleiden mejä-mestaruuskoe Nokialla, jaloissani luikerteleva kyykäärme pisti ajatukseni pois raiteiltaan, ja hirvitti päästää koiraa jatkamaan ja emännän käytös ihmetytti myös Emppuliakin, että keskeytin kokeen ja taisipa Elmeri päästä sylissänikin osan matkaa.

Sitten järjestettiin VAHI-koe täällä Ristijärvellä, tällä kertaa olin talkooporukoissa ja jäljenteossa ja opastuksissa.

Pohjois-Suomen spanielikerhon mestaruuskoe Pyhännällä. Tuomarina Juha Junkala VOI 2 39 pistettä!!! sijoitus 4/6 ( Elmeri 16kk ) Pojan vauhti muuttunut ihanne vauhdiksi ja työskentely todella tarkkaa ja makaukset ruvennut kiinnostamaan, mutta harmillisesti teeripoikue sattui jäljelle, joka sekoitti pojan  ajatuksia hukkaan asti.

SYYSKUU:

Kainuun piirinmestaruus mejä-koe Koutaniemellä, tuomarina Mauri Iskanius VOI 2 38pistettä!!! sijoitus 4/6. (Elmeri 16kk) Upeaa jäljestystä, WAU! mutta mutta poika meinaa hoidella linnunmetsästyksen samalla kertaa, jälleen riistaa, ja samassa hukka rytinässä ohitettiin makaus. Mikä oiskaan ollut tuo tulos, jos ei ois hukkaa tullut?!

Kerran Elmerillä niin kova vietti riistalle on, niin eihän se auttanut kun päästää poika lintumetsälle. Ensimmäiseltä reissulta tuli paljon kokemusta ja raitista ulkoilmaa, mutta osoitti selvästi missä lintuja oli ollut. Toiselta reissulta saatiin sitten Elmerille ensimmäinen teeri, jonka poika ylpeästi toi käteen asti. Ja osoittihan poika myös taipumuksiaan jäniksille, jäniksen noutaminenkin onnistuu.

Osallistuttiin Ähtärissä nuortenkoirien katselmukseen, se sujui Elmerin kohdalta hyvin ja tuomarina oli Ari Metsäranta.

Seuraavana päivänä osallistuttiin  ensimmäistä kertaa metsästyskokeeseen, nuorten luokkaan, kun en kerinyt/päässyt vesityökokeisiin hakemaan tarvittavia vesityö pisteitä avo-luokkaan. Tuomarina Petri Karlsson NUO 2 82 pistettä!! Hieno viikonloppu ja paljon tuli tietoa ja kokemusta. En olisi uskoltanut tulosta edes toivoa.

Lokakuu näyttää olevan meillä ollut sitten laiskottelu kuukausia

MARRASKUU:

Osallistuttiin Raahen spanieleiden metsästyskokeeseen, tuomarina Pekka Eskola NUO 3 65pistettä!!! (puuttuvat nuortenluokan vesipisteet, järvet olivat jäässä)

Elmeri lonkkakuvattiin, lonkat A/A!!!

JOULUKUU:

Elmerin silmät tutkittiin, ja ne ovat terveet!!!

Iiris osallistui HIRVI-J kokeeseen Jormuassa, neitokainen suoritti kokeen HYVÄKSYTYSTI -17 asteen pakkasessa, tuomareina Marja-Maija Pyykkönen ja Paavo Oikarinen ja Yli-tuomarina Mika Tolonen. Iiriksestä tuli sitten KVA-J!!! Iiris päätti hienosti meidän kauden ja vuoden, on se vaan tuo jäljestäminen niin Iiriksen juttu, oli neitokainen niin elementissään päästessään jäljelle.

Iiris järjesti meille ne valiojuhlat tällekkin vuodelle!!! Elmerin jälkivalio juhlia oltiin vähällä päästä juhlimaan, mutta jotain tavoiltevaahan on jätettävä myös tälle vuodelle Elmeri on nyt nuoresta iästään huolimatta saavuttanut jo paljon, enpä olisi vuosi sitten uskonut tai uskoltanut edes toivoa: mejästä noin hienoja tuloksia, että ollaan yhden ykkösen päässä jälkivalion arvosta, metsästyskokeistakin on tulos tullut ja näyttelyistäkin serti. Mutta ennenkaikkea poika on ollut terve ja niin ihana luonteinen 

 Muusa on jaksanut hienosti porukan mukana, ja ollut jäljenpurku kaverina mukana, nuoriso pitää vanhan piian virkeänä.

Toivottavasti tämä vuosi toisi jälleen paljon terveyttä,onnea ja paljon koiramaisia juttuja...ja tiedäppä vaikka sitä pennuntuoksuakin ois ilmassa