Nyt ollaan sitten Maijan kanssa päästy mejä treenamisen vauhtiin. Nyt Iirikselle ja Titalle oli tehty jo ihan avoimen luokan jälki, kaikkineen kulmauksineen ja pituuksineen. Ja kylläpä emäntien kuntoa päästiin testaamaan, kumpanenkin koira suoritti todella hienosti ja reippaasti jäljen. Ja voi sitä intoa mikä molemmilla on, hienoa nähdä miten neidit nauttivat, ja varsinkin miten meidän villi Iiris rauhoittuu jäljelle ja tekee todella tarkkaa työtä. Tämä harrastus taitaa viedä mennessään...

Jäljen päätteeksi käytiin katsomassa uusia maastoja seuraavalle kerralle, ja tytöt pääsivät sitten keskenään juoksemaan. Tästä maastosta löytyi hiirihaukan tappama ukko-teeri, kyllä neitien hännät heiluivat ja nenät toimivat kun teertä etsittiin (Maija kerkisi aluksi nähdä sen ensin, kun tytöt rupesivat tutkimaan ensin hyöhen kasaa, Maija nosti teeren puuhun) Oli mukavan näköistä seurata sitä kuviota millä teertä etsittiin ja rajattiin aluetta. Kerrassaan tuli tytöille tänä iltana paljon riistakosketusta.

Ja illan päätteeksi pestiin taas vaihteeksi koiria, Moona säästyi pesulta. Muusa löysi tuosta meidän takametsästä jonkun ihanan ja hyvän tuoksuisen raadon, ja siinä ne sit Iiriksen kanssa yrittävät hävittää ominaishajuansa, niinkuin kunnon metsäkoiran kuuluukin, ja voin kertoa että onnistuivat siinä erittäin hyvin! Ja ilmeet olivat erittäin hölmistyneet, kun joutuivat pesulle, just kun olivat saaneet niin ihanat aromit turkkiinsa. Taisipa Moona olla pikkaisen vahingoniloinen kakaroille:D))

Moonakin on muuten saanut kesäturkin, mutta ne kuvat unohtui ottaa, ja Moona näyttää jopa nauttivan uudesta turkista.