Kainuun noutajat järjestivät mejä-kokeen Kuhmon Jauhovaarassa, koe oli kolmen tuomarin, tuomareina Lea Foundilainen, Timo Malo ja Mauri Iskanius.

Jälleen vietettiin ihana mejä-viikonloppu, mukava oli nähdä tuttuja pitkästä aikaa ja saada uusia tuttavuuksia:)) Jauhovaarassa oli ihanat jälkimaastot ja koepaikka oli vanha metsänvartijan tupa, historiallinen paikka, jota oli ajan hengen mukaisesti korjailta.

Elmerin kanssa startattiin sitten toiseksi viimeiselle jäljelle, oli aurinkoinen ja lämmin keli:)) Elmerin jälki sijaitsi oikein ihanne jälkimaastossa, jossa oli paljon kasvillusuutta ja muutamia ojia, ojista Elmeri saikin apua kuumuuteen, sai vähän juotua vettä ja kasteltua itseään, ja jälki oli hyvin tehty, vaikkakin jäljen opas huokaisi lopuksi, hyvä että koira osasi jäljestää ja pysyi jäljellä, lauantai-iltana alkanut ukkonen ja vesi sade olivat huuhtoneet tarramerkit suurimmaksi osakseen pois, huh huh ois minua oppaana hirvittänyt:))

Elmeri on nyt syttynyt jälkitouhuihin, ihana nähdä se into tuolla jäljellä, no joo vauhtia tällä pari valjakolla tais olla hivenen liikaa, vaikka liina tiukalla mentiinkin, mutta silti en osannut jarrutella tarpeeksi:)) Ja sattuihan siellä myös joitain muitakin mielenkiintoisia hajuja kun pelkästään jälki, Näin kun Elmeri nosti nokan pystyyn ja laji vaihtui metsästykseen, mutta komennin napakasti jäljelle takasin ja poika uskoi:)

Eli Elmeri jäljesti hienosti AVO 1 48 pistettä!!!! Tuomarina oli Timo Malo.

1243283220_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Elmerin koeselostus:

Varma lähtö. Maavainuinen jäljestäjä, joka varmistelee ilmasta. Kaikki suorat osuudet erittäin tarkkaa jäljestämistä aivan jäljen tuntumassa. Ainoastaan 1.osuuden lopulla oli pientä pyöritystä. Makuut merkkasi pysähtymällä ja nuuhkimalla. Kulmat tarkasti. Kaato löytyi ja se kiinnosti erittäin paljon.

Jäljen ikä 22.15h, jäljestys alkoi 12.50

a) Jäljestämishalukkuus 0-06   6pistettä, b) Jäljestämisvarmuus 0-12   11pistettä, c) Työskentelyn etenevyys 0-10   9pistettä, d) Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen 0-14   14pistettä, e) Käyttäytyminen kaadolla 0-03  3pistettä, f) Yleisvaikutelma 0-05   5pistettä

Elmeri oli kokeen nuorin osallistuja ja oli sitten myös AVO luokan 2 paras, häviten pisteellä:))

Kokeessa oli myös meidän treenikaverit Titta ja Panu, Titta jäljesti hienosti VOI 1 ja Panu AVO 2 hyvin pistein, Onnea Maija:))

Ja kokeessa palkittiin sitten jäljentekijät, jotka olivat olleet tekemässä ne jäljet josta tuli kovimmat pisteet, Eli Maija ja Jarno olivat tekemässä VOI-jäljen ja Minä ja Maija AVO-jäljen:)) Mukavaa tsemppausta tuollainenkin muistaminen:)

Kiitoksia paljon koetoimikunnalle hyvin järjestetystä kokeesta! Saas nähdä milloin on sitten seuraava koe...