Alkaa näköjään tulla tapa tästä Blogin päivittämisestä, että monen kuukauden uutisen kerralla

Elmerin kanssa oltiin Iin vesilintu kokeessa, ja kun ollaan luonnoneläinten kanssa tekemisessä, niin sitä ei meidän kohdalle tällä kertaa sattunut, yli kolme tuntia erällä oltiin, mutta kun ei ylös ajoja tullut, niin ei voinut arvostella ylösajo kykyä ja noutoja. Päästiin myös tutustumaan kurppajahtiin, joka on ihan mielenkiintoinen laji sinänsä, olenhan jälkihommissa tottunut vaikka millaisissa ryteköissä menemään, mutta ei tuolla ois kyllä nähnyt ampua, senpä takia kurppajahdissa oli mukana myös kaks tarkka-ampujaa, oli ensimmäinen koe jossa minäkin kannoin asetta mukana. Eli Elmeri sai Avo 0 43pistettä, kun kaikkia osa-alueita ei voinut arvostella. Tuomarina Jouni Klaar. Kokemusta tuli roppakaupalla lisää.

Kanalinnun aloitukseen Elmeri lähti isäni mukaan Suomussalmelle, josta ensimmäisenä päivänä pyy. Minä sitten lauantaina perässä, lauantai-iltana käytiin pieni lenkki kävelemässä, mutta ei havaintoja linnuista, jotka olivat kuulemma tulleet sillä välin istumaan mökin rannalle puihin, kun oltiin kävelemässä metsässä, äiti oli kuistilla istunut ja ihaillut lintuja

Sunnuntaina sitten minulla oli pari hyvää tilannetta, mutta jäin vaan ihailemaan miten komeasti ne lentää, sitä ei heti hoksannut miten nopeasti siinä pitää toimia. Mutta saatiinhan sitä kumminkin saalista, tosin meni vähän sitten sorsastuksen puolelle,minä sain ensimmäisen lintuni Telkän, Elmeri nouti hienostisinnikkäästi nousi hankalasta paikasta linnun kanssa. Koiraan tuli vauhtia paljon lisää, sain hyviä haku harjoituksia vedessä, lähetin hakemaan joen yli toisella puolelle, Elmeri osoittautui melkoiseksi kaislikkoryskäksi, ja lopuksi isäni ampui vielä Heinurin, joka haavoittui ja Elmeri jäljitti hienosti haavakon, ja hieno nouto käteen asti. Elmeri pääsi nyt sorsastuksesta kiinni, ja tietää todellakin nyt sen tarkoituksen, hyvillä mielin voidaan odotella sitten ensi syksyn sorsastuskautta Ja saatiin todeta myös, että Elmeri on erittäin voimakas uimari, vauhti on myötä sekä vasta virtaan yhtä lujaa, eikä väsymyksen merkkejä.