Talvi saatiinkin aikaisin tänä vuonna, lumesta ja pakkasesta ollaan saatu nauttia jo useamman viikon ajan, pakkasta kovimmillaan on ollut -28, Santerillehan on ollut ensimmäiset tutustumiset lumeen ja pakkaseen, ja kyllä pikku-koiruus on osoittautunut talven ystäväksi, lumesta on aivan innoissaan ja melkoinen lumessa purskuttelija, ja jäällehän ollaan myös päästy, ja siellä pojilla vauhtia riittää.

Muusa

Muusa on piristynyt talven tulon myötä, jaksaa lenkkeillä kunnon lenkkejäkin nyt, ja on muutenkin oikein pirteä, kuulo on vaan huonontunut niin, että mitään ei kuule enää, mutta kaikki muut aistit pelaavat hyvin, innostuu välillä poikien kanssa riekkumaankin. Mummo-koira säikäytti syksyllä minua pahemman kerran, oltiin illan hämärtyessä, tai oikeastaan oli pimeää, kivirinteellä lenkkeilemässä tutuksi käyneellä metsälenkillä, ja mummeli touhusi omiaan, kunnes ei yhtä-äkkiä näykkään missään, mummeli eksyi, ja huoli oli kova, huutelu ei paljoa auttanut, kun tietää että toinen ei kuule enää, odottelin siinä kohden missä Musu eksyi, ja lopulta lähdin autolle, että jos meni sinne, kun lenkki on Muusalle tuttu, ei näkynyt autolla, hätä alkoi todella kasvaa! Onneksi oli paljon apuun tulossa ihmisiä etsimään Musua, mutta ennenkuin etsintäjoukot olivat paikalla, niin Muusa tuli autolle, koiruus oli hätääntynyt ja juossut paljon, mutta muuten kunnossa, revennyttä kynttä lukuun ottamatta, Musu oli tunnin kadoksissa, siinä kyllä kerkesi itsellä käydä vaikka millaisia ajatuksia mielessä, hieno tunne kuiteskin, että apua oli saatavilla, se on varmasti näitä pienemmän kylän hienoja ominaisuuksia! Sen jälkeen Musu ei olekkaan päässyt (lähi-metsää lukuun ottamatta) enää ilman hihnaa lenkille, josta Muusa ois kyllä itse erimieltä.

Elmeri

Santeri salamanteri mielipuuhassaan ajelemassa pikku-lintuja, Santeri on sellainen villiviikariSanteri on rohkea ja reipas poika, ottaa innoissaan vastaan uudet asiat. Santeri on sellainen mussukka.

Elmerin kanssa aloitettiin viime maaliskuussa agility, ensin oli vaan tarkoitus, että talven ajaksi saadaan myös jotain tekemistä, että kevään alkaessahan alkaa sitten jäljestys jne... mutta niin siinä kuiteskin kävi, että mentiin alkeiskurssi, jatkokurssi, ja jatko ja jatko ja nyt ollaankin ihan koukussa, näillä näkymin tulee joulukuun lopusta taukoa. Mutta kiitos Rumarakin kouluttajille mukavasta kaudesta/vuodesta, kiitos että olette tehnyt mahdollisiksi meidänkin osallistua (joilla ei ole 8-16 ja viikonloput vapaa työajat)

Elmerin suosikki esteet ovat: keinu, puomi ja A-este