Kun lunta rupesi satamaan reilu viikko sitten, ja näytti että pysyy jonkin aikaa myös maassa, ruvettiin suunnittelemaan HIRVI-J koetta, tuomareita olin kysellyt jo valmiiksi useampia, että semmoinen hetki kun tulee, että on hirven jäljet ja lunta, niin voidaan lähtä koetta suorittamaan. Lauantaina töissä ollessani tuli puheluita, että koirilla olisi hirviä haukuissa, että jäljet saataisiin, ja tuomaritkin olisi valmiina, että tulenko Elmerin kanssa, no eihän se töistä onnistu lähteä, mutta sovittiin sitten sunnuntai päivälle,ja illalla vielä ajellaan jälkiä katsomassa. Yritin myös käydä katsomassa haukussa olevaa hirveä, mutta hirvi kuuli meidän tulon ja otti karkot, oltiin n.100metrin päässä. Mutta oli hienoa päästä myös tutustumaan hirvikoirien työskentelyyn. Samalla oli myös tieto, että siinä alueessa on hirviä, ja illalla yhdeksän aikaan oli näköhavointo miehillä hirvestä ja merkkasivat jäljen, että siitä aamulla lähdetään jos yön aikaan ei tuoreimpia ilmaannut.

Yön aikana ei ilmaantunut jälkiä, vaikka aamulla vielä jälkiä etsittiinkin, jäljet tuntuivat olevan tiukassa löytää, koiralle ois tietysti helpompi lähteä tuoreimmille jäljille, nyt lähdettiin sitten 12 tuntia vanhalle jäljelle.

Elmeri oli riemuissaan ja innoissaan saatuaan työvaljaat päällensä, ja taas mentiin liina kireällä, Elmeri etsi selkeästi verijälkeä, ja oli hämmästyneen näköinen kun näytin sorkanjäljet ja kehotin jäljelle, mutta niin sitä lähdettiin seuraamaan sorkanjälkiä, Elmerin alkuun pari kertaa minulta varmistaen, että "näitäkö haluat minun seuraavaan"

Pyyhkäistiin ensimmäisen puolen tunnin aikana reipas kilometri, ja sitten oli puolen tunnin tauon paikka, kahviteltiin ja Elmerille myös palkkaa. Sitten taas jatkettiin, mentiin suunnilleen sama matka, Hirvi oli edennyt samaa vauhtia suoraan eteenpäin, ei ollut makauksia, eikä ollut pysähdellyt, välillä oli tullut toisia poikkeavia jälkiä, oli useampi liikuskellut myös. Elmeriä sain pari kertaa kehottaa jäljelle, kun siellä oli myös tuoreita jäniksen ja linnun jälkiä, ja pojan häntä rupesi pyörimään siihen malliin, tiukka komento ja Elmeri jatkoi hirvenjäljestystä

Sitten tuomarit totesivat, että koe on päättynyt, oltiin jossain todella kaukana autosta, Maija jatkoi kuiteskin Pyryn kanssa samalle jäljelle, niin pääsin Matin kyydissä omalle autolle, sitten odoteltiin, että mihin asti kerkiävät Pyryn kanssa, että mihin mennään vastaan, koemuoto on sinänsä hauska siitä, kun todellakin voidaan olla kokeen päättyessä missä vaan, onneksi on puhelimissa kartat ja nämä tuomarit olivat omilla hirvialueillaan, niin tunsivat maastot.

Sitten mentiin Ylituomarin puheille, joka hyväksyi sitten palkintotuomareiden arvostelut.

Elmerin koe oli hyväksytty pistein 46!

Koe alkoi 9.07 päättyi 10.45

Keliolosuhteet: Lumipeite 0-10cm  Kelinkarkeus: Normaali  Sääolosuhteet: Pilvinen  Tuuliolosuhteet: Heikko Lämpötila:-10astetta

Kokeen kulku: Koira laitettiin 12h vanhalle jäljelle. Seuraa erinomaisesti. Muiden riistaeläinten jäljet eivät häiritse työskentelyä.

Palkintotuomareina: Martti Mäkäräinen ja Paavo Oikarinen ja Ylituomarina Mika Tolonen

Ja Elmeristä tuli FI KVA-J!!!! Iiriksen päivänä 14.11.2010

 

FI KVA-J FI JVA Quadmir's Boogie Woogie

Enpäs olisi vielä keväällä lumien sulattua uskoltanut edes ajatella, että Elmeristä tulee tämän kauden aikana kaksoisvalio, vaikka tiesin kyllä koiran osaamisen ja luotto koiraan on kuiteskin kova, mutta tiedän myös Emppulin linnustusvietin, mutta poika osaa sittenkin erottaa, että tämä homma on nyt tätä ja tuo toinen sitten on toista  Hyvin 2-vuotiaalta koiranpojalta