Kauan odotettu jälkikoe/kasvattajapäivät viikonloppu koetti. Meidän metsästysseuran järjestämän kokeen eteen täytyy tehdä aika paljon talkootöitä, mutta jotenkin siitä on tullut odotettu viikonloppu, kokeen rennon ja hyvän tunnelman vuoksi, ja koepaikkana metsästysmaja on ihanteellinen, on tilaa ja rantasauna ja saunasta uinti mahdollisuudet. Nyt myös luokseni majoittui porukkaa, ensimmäiset vieraat saapuivat jo torstai/perjantai yönä, viikonlopun aikaan henkilömäärä pyöri  siinä 10 tienoilla ja koiramäärä myös samoissa lukemissa, talo tuntui sunnuntai-iltana aika hiljaiselle. Sää suosi meitä koko viikonlopun, jälkikoetta ajatellen liiankin hyvin. Perjantaina jälkiä tehtiin hellelukemissa, illalla kävi pieni ukkoskuuro, joka kasteli jäljen sopivasti.

Lauantai aamuna koe aloitettiin klo.6, Santerin kanssa päästiin ensimmäiselle jäljelle, metsä oli vielä vesisateen ja yökosteuden jäljiltä aivan märkä, ensimmäinen jälkihän ei koskaan ole ollut suosikkini, mutta nyt olin pikku-koiran puolesta onnellinen, että pääsi jäljelle suht. siedettävissä lämpölukemissa. Mentiin hyvin melkein sorkalle asti, jossa vähän ennen oli ollut todennäköisesti lintupoikue, Santeri teki laajempia lenkkejä siinä, mutta onneksi kuiteskin jälki vei voiton ja jäljesti kuin jäljestikin loppun asti, mutta mietin, että sorkasta ei kauhian kiinnostunut ollut, että oisko ne linnun hajut sen verran kuiteskin sotkeneet Sapulin ajatuksia, kun yleensähän Santeri nappaa sorkan suuhun ja kantaa sen autolle.

Santerin koeselostus: Hyvä ohjattu lähtö. Maavainuinen, sopiva vauhtinen jäljestäjä. Kaikilla osuuksilla muutamia tarkistuksia. Viimeisellä osuudella yksi laajempi tarkastus riistan hajuilla. Kaikki makuut tutkitaan huolella. Kulmat tarkasti. Sorkalle jää, mutta saisi olla hivenen kiinnostuneempi. Tuomarina Arto Tiaianen. Tulos AVO 1 46pistettä ja menolippu VOI-luokkaan!!!

Santeri AVO1 46pistettä siirtyy VOI-luokkaan ja AVOimen luokan paras

Elmerin kanssa arpa-onnitoi meille viimeisen jäljen, mittari näytteli siinä vaiheessa 32 asteen hellelukemia, kiitos isälle joka liikkui päivän mukana, ja piti pojat viileinä ja Elmeri käytettiin ihan viime tippaan uimassa ennen jäljelle lähtöä. Ajattelin että kuumuus pikkuisen toisi tassuihin painoa, mutta oli Elmerille sattunut jälleen aamulla vauhti-tossut tassuihin. Helle ei menoa hidastanut, mutta Elmeri pääsikin pitämään hauskaa omiin kokeisiin, ja Emppulin perässähän on aina mahtava mennä,pääasia että poeka pääsee yhdesti starttaamaan kesässä. Elmerillä on tullut hauska tapa, merkkaa makaukset sillein,että pari metriä ennen makausta nostaa jalkaa, nooh jos tekisi sen makauksen päällä, hyväksyttäisiin. En tiedä miten ihmeessä tuomari ja opas selvisivät siinä helteessä vaaranlaelle, itse sain Elmeriltä veto apuja, mutta se jäkälä/kallioinen vaaranlaki oli suorastaan polttavan kuuma.

Elmerin koeselostus: Ohjattu lähtö. Maavainuinen reipasvauhtinen jäljestäjä. Kaikki osuudet aivan jäljen päällä. Makauksista merkkaa vain kolmannen, muut ohi tai yli. Kulmat kaikki lenkillä. 3.kulma, jossa katko, lenkillä suoraan jatkolle. Kaadolle lenkittää ain tielle asti, josta palaa ja jää sille. Tuomarina Arto Tiainen. VOI 1 40pistettä.

Molemmat pojat jäljestivät hienosti 1-tulokset

Kokeessa helle ja lintupoikueet vaikuttivat harmillisesti tuloksiin.

vasemmalta: Q.North Lakrits'Laku' ja Mauri Iskanius, Q.Taranatha 'Nana' ja Mari Komulainen,Q.Tarantella 'Ella'  Canuan Evermore 'Rambo' ja Taina Lamminmäki, Marja-Maija Pyykkönen, Q.Boogie Woogie 'Elmeri'  Q.Superhyperman 'Santeri' ja Ulla Holopainen, Q.North Lilac 'Lysti' ja Mari Rantanen, Q.Durplex Lord 'Zimi' ja Jonne Hiivala

Quadmir's päiviä jatkettiin sitten sunnuntaina. Paljon saatiin vinkkejä ja opastuksia, Kiitoksia Taina Ja Jouni jälleen kaikesta! Teidät on aina mukava saada tännepäin!

Kiitoksia koko koeporukalle, oli kerrassaan hauska viikonloppu, joka vaan meni liian niin nopeasti, ensi vuonna sitten uudelleen!!!