Nuorten koirien katselmuksessa: Nestori, Zimi, Elmeri ja Tiuku

Perjantaina ajelimme sitten Elmerin kanssa Ähtäriin, majoituttiin samaan mökkiin Aadan, Anun, Jonnen ja Emppulin veli-pojan Zimin kanssa, poijjillahan vauhtia riitti, ja hyvin tulivat veljekset juttuun, ja kyl on pojilla niin paljon samoja tapoja:)

Lauantaina suuntasimme sitten koepaikalle, jossa oli nuorten koirien katselmus ( Nuorten koirien epävirallinen metsästysominaisuuksien katselmus) Paikalla oli myös Elmerin sisaruskaarti, Valtteria lukuunottamatta, jonka omistaja oli sairastunut, että eivät päässeet tulemaan. Olipa mukava nähdä jälleen tuttuja, ja päivähän oli mielenkiintoinen ja aivan uutta itselle.

Katselmus arvioitiin rastiruutuun, eli Elmeri sai tälläisen arvion:

Koepaikka:  Ähtäri

Sää/lämpötila: Sateinen +13

Tuomari: Ari Metsäranta

HAKU

Nopeus: Ravi, Nopea     Laajuus: Sopiva   Peittävyys: Kattaa alueen     Vainu: Maa    Rohkeus: Rohkea

UIMINEN

Veteen meno: Halukas

LAUKAUS

Sieto:  Laukaisuvarma

RIISTA

"Pudotus": Merkkaa    Suhtautuminen: Kiinnostunut

NOUTO

Riistaote: Varovainen, ei ota riistaa suuhunsa

 

Elmeri oli kyllä hyvin kiinnostunut fasaanista, mutta jokseenkaan poitsua ei innostanut pakastettu/sulatettu kylmä lintu, vaan meni ensin noutamaan ja roikotti vähän siiven päästä, josta tuli tuo varovainen riistaote:)) Tämä ei kyllä huolettanut minua lainkaan, koska olin kumminkin nähnyt miten nopeasti teeri tuli käteen asti:))

Illalla oli sitten väsynyttä porukkaa mökillä, eipä juuri muuta jaksettu kun saunoa ja nukkumaan. Kiitoksia Aadalle, Anulle ja Jonnelle mökkiseurasta.

Ja sitten sunnuntaina taas kohti uutta, osallistuttiin molemmat Elmerin kanssa ensimmäistä kertaa spanieleiden metsästyskokeeseen, koska Elmerille en kerinyt tälle syksylle hankkia vesityö pisteitä, me osallistuttiin nuorten luokkaan.

Oltiin tunnin erällä, ja saaliksi saatiin 2 fasaania, Elmeri haki hyvin ja ajoi hienosti lentoon, ja pysähtyi ja lähti käskystä noutoon ja toi käteen asti, nyt ei yhtään sylettänyt ottaa fasaania suuhunsa, toinen fasaani oli sitten haavakko, jota Elmeri toi jo minulle, kunnes lintu liikkui suussa ja Elmeri pudotti sen, ja tämä oli vielä Elmerin mielestä niin jännää, että jäi pyörimään linnun ympärille, ensimmäinen kerta nuorele koiralle oli viissiinkin todella jännä kokemus. Mutta hyvinhän se meidän ensimmäinen kerta meni, niin ja erän lopuksi käytiin sitten vielä uimassa, jossa ei Elmerillä ollut mitään vaikeuksia.

Elmerin tulos oli sitten  NUO 2 82 PISTETTÄ!!!!! Tuomarina Petri Karlsson

Että eipä huonommin kahdelta ensikertalaiselta, paljon tuli kokemusta ja oppia lisää, todella mukava viikonloppu, ja tästähän meidän on hyvä jatkaa!

Kiitoksia Tainalle ja Jounille kannustuksesta ja neuvoista, ja ennen kaikkea monipuolisesta Elmeristä:))