Olimme siis Iiriksen kanssa pyhännällä mejä-kokeessa, molemmat ensikertalaisina. Eli jännittämistä riitti, ja suurin jännitys kyllä minulla oli, että miten osaan  opastaa oman jäljen,  mutta eksymättä selvittiin, ja se koirakin joka oli siinä jäljellä sai ykkös tuloksen, että hyvinhän se meni. Suuri kiitos jäljenteko parilleni Markulle, joka jaksoi kärsivällisesti opettaa. (Ja lainasi hyttyssuihketta, niitä pikku-ystäviä siellä oli PALJON)

Sitten päivän päätähteen Iirikseen, neiti teki sitten uskomattoman suorituksen. Iiris aloitti sitten mejä kautensa heti Avoimen luokan 1 tuloksella ja 48 pisteellä! Ihana rakas koirani! olen kyllä sitten niin ylpeä Iiriksen suorituksesta. Uskokaa tai elkää, mutta en jännittänyt yhtään jäljellä, siis itsekkin ihmettelen miten rauhallinen olin. Ajattelin lähtiessä, että nyt uskon täysin Iirikseen ja annan sen tehdä työnsä rauhassa, viepä minut sitten minne vie, ja Iirishän vei kanille. Iiris piti rauhallisen hyvän vauhdin, teki muutamia tarkistus lenkkejä, muuten meni jäljen päällä koko ajan. Ensimmäisen makauksen merkkasi hyvin, mutta toisen kohdalla ei pysähtynyt, meni kyllä kulman tarkasti ja nenä jäljellä, mutta ei sitten merkannut sitä makausta, josta tuomari pudotti ne 2 pistettä täydestä piste potista. Mutta ainahan pitää parantamisen varaa jäädä:D)) ei vaan vaikka olisi mennyt huonomminkin, niin kokeesta jäi niin hyvä fiilis, että varmasti olisi lähdetty uudestaankin ja lähdetäänkin!

649483.jpg

Iiriksen koeselostus:

Määrätietoisesti jäljellä. Melko tarkkaa jäljestystä koko jäljen matkan. Ensimmäinen kulma tarkasti, osoittaa makauksen. Toinen kulma tarkasti, ei osoita makausta. Osoittaa kaadon jäämällä sitä nuuhkimaan. Sopivalla vauhdilla työskentelevä erinomainen jäljestäjä.

Tuomarina oli Martti Hirvonen.

Jäljen ikä oli 17.40h