1532566.jpg

Viikonloppuna oltiin Vesilahdella mejä-kokeessa, jossa Iiris sitten sai sen viimeisen ykköstuloksen valion arvoon VOI 1 48 pistettä!

Reissuun lähdettiin Maijan ja Titan kanssa, ja toki meidän Muusakin pääsi mukaan. Perjantaina ajeltiin Jämsään Sirkka-Liisan luokse, Sirkka-Liisa oli tehnyt meille harjoitus-jäljet, että päästiin kokeilemaan, että mitenkäs neitokaiset  homman muistavat, täällä kun oli vielä lumitilanne semmoinen, että ei pystytty kun yksi erittäin pieni jälki harjoittelemaan. Juu hyvin muistivat, voi sitä riemua kun päästiin jäljelle. Lämpimät kiitokset Sirkka-Liisalle jäljen teosta ja majoituksesta!

Lauantaina sitten matkattiin Vesilahdelle jälkien tekoon, lämmintä (+27) ja peuranpolkuja riitti , kiitoksia Jounille mukavasta päivästä:)) Illalla sitten käytiin katsomassa koiranpentuja Tainan ja Jounin luona. Ja erityisesti yhtä pojan vesseliä:))

1532574.jpg

Meidän perhe kasvaa parin viikon päästä pikku-pojalla...

1532569.jpg

Tästä poijjasta tullee meidän Elmeri:))

Juu, Elmeristä enemmän sitten kun poika kotiutuu...

Sunnuntai valkeni aurinkoisena ja lämpimänä, ei auttanut sadetanssi jota pitkin viikkoa olin tanssinut:)) Mutta eipä sadetta tarvittu, Iiris jaksoi  hyvin lämpimälläkin kelillä.Iiris sai jäljen numero 11, ensin oli 4 avoimenluokan koiraa ja sitten pääsi Iiris starttaamaan, kylläpä meinasi jännittää, piiitkä oli aika odotella omaa vuoroa:))

Maastot olivat hyvin peurarikkaita, ja niinpä peuranjäljet aiheuttivat Iiriksellekkin lisää nuuskuttelun aihetta, neitokainen nuuskutteli peuranjälkiä silmät pyöreinä, aiheutti ohjaajalleen ylimääräisiä sydämenlyöntejä:))

Iiriksen tie jälkivalioksi:

10.6.2007 Tuomari Martti Hirvonen AVO 1 48pistettä

Määrätietoisesti jäljelle. Melko tarkkaa jäljestystä koko jäljen matkan. Ensimmäinen kulma tarkasti, osoittaa makauksen. Toinen kulma tarkasti, ei osoita makausta. Osoittaa kaadon jäämäällä sitä nuuhkimaan. Sopivalla vauhdilla työskentelevä erinomainen jäljestäjä.

1.7.2007 Pyhäntä Tuomari Heikki Ryynänen AVO 2 36pistettä

Koira tietää hyvin metsään menon tarkoituksen, nuuhkaisee lähtömakauksen ja lähtee etenemään sopivaa kävelyvauhtia maavainua käyttäen. Jokaisella osuudella pari pientä tarkistuslenkkiä, joista toisen osuuden määrätietoinen poistuminen johti hukkaan. Ensimmäisen makauksen merkkaa selvästi pysähtyen, kulma selviää vaivatta. Toista kulmaa oikaisee vähän, jolloin makaus jää merkkaamatta. Kaadon löytää ja jää nuuskimaan. Toisen lähes loppuun erinomaista jäljestystä, koiran ollessa kiinni huippupisteissä.

12.8.2007 Oitti Tuomari Satu Savolainen-Pulli AVO 1 45 pistettä

Iiris ohjataan jäljelle. Ensimmäisellä osuudella Iiris jäljestää rauhallista vauhtia ihmetellen ja runsaasti tarkistuksia tehden. Ensimmäinen makaus merkataan ja kulma tarkasti. Toisella osuudella tarkistukset vähenevät ja vauhti kasvaa. Toinen makaus merkataan ja kulma laajoilla lenkeillä-Kolmannella osuudella jäljestysvauhti on jo reipasta kävelyvauhtia ja osuudella tehdään vain pari pientä tarkistusta. Kaadon omistaa nuuhkien ja sille jääden. Hyvää jäljestystä aloittelevalta koiralta. Hyvä koiran ja ohjaajan yhteistyö.

19.8.2007 Pyhäntä Tuomari Eino Jämsä VOI 1 44 pistettä

Iiris aloittaa haistelemalla lähtömakauksen. Etenee kulkien jäljellä, tehden kuitenkin useita tarkistuksia jäljen molemmin puolin. Makauksista Iiris merkkaa ensimmäisen, toisen ja neljännen. Kulmat Iiris selvittää omatoimisesti. Toisella kulmalla ollut katkos aiheuttaa pitempää selvittämistä, selviten siitä kuitenkin omatoimisesti. Kaadolle Iiris pysähtyi ja nuoli.

9.9.2007 Kajaani Tuomari Asko Kukkola VOI 1 48 pistettä

Iiris tutkii hyvin lähdön ja lähtee maavainuiseen jäljestykseen. Etenee jälkeä ihanneajassa. Kaikki osuudet hyvää, tarkkaa jäljestystä lähdöstä kaadolle. Ensimmäinen kulma tarkasti, toisella kulmalla katkos, tutkii kulman tausta-alueen ja kaartaa seuraavan osuuden suuntaan löytäen nopeasti jäljen. Kolmas kulma rengastaen hyvin. Kaadolle suoraan, minkä tutkii erittäin hyvin. Makauksista ensimmäinen, toinen ja neljäs erittäin hyvin osoittaen. Kolmas ylitetään. Koiran ja ohjaajan yhteistyö kiitettävää. Yhtä makauksen merkkausta vaille täydellinen jäljestys.

4.5.2008 Vesilahti Tuomari Heikki Kulo VOI 1 48 pistettä

Rauhallisesti liikkeelle. 1.n osan riistajäljet pyörittävät vähän jäljen sivussa. 2.n ja 3.s osuus sekä 4.n alku täysin jälkeä myöden. 4.n loppuosuudella laajat riistajälkien tarkastukset. Makaukset merkkaa kaikki pysähtyen nuuskimaan. Katkokulman selvittää hienosti, muut vaikeuksitta. Kaadon löytää ja jää nuolemaan.

FIN JVA

Kyllä omistajan sydän pakahtuu ylpeydestä:)) on se vaan aikamoinen pakkaus tuo meidän Iiris piiris:)) Saapi nähdä mitä kaikkea tulevaisuus tuo vielä tullessaan...

1532578.jpg

1532605.jpg

1532555.jpg

Juu "pienen" vesisuihkun alla Iiriksen kanssa:)) mutta oli se kastumisen arvoista! (kuva Taina Lamminmäki)

Kiitoksia paljon kokeen järjestäjille, jälleen on saanut viettää mukavan koiramaisen viikonlopun, ja erityiskiitokset Katjalle ja Harrille majoituksesta ja ihanista ruuista!

Kotona oltiin sitten aamuyöstä n. 2.30 väsyneinä mutta erittäin onnellisina, reissukaverilla Titalla meni myös hyvin VOI 1 44pistettä.

Pikku-hiljaa alkaa tässä reissusta toipua, ja valio hakemusta täytynee ruveta täyttelemään ja valio-juhlia järjestelemään:))

Tänään on ollut myös surulliset fiilikset, tänään meidän Moona olisi täyttänyt 11 vuotta, käytiin viemässä Moonalle ruukkuruusu. Kyllä Moonaa on kova ikävä...