Tänään oli upea auringonpaiste ja hanget, kylläpä harmitti aamulla lähteä töihin, olisi niin mukava ollut lähteä hangille hiihtelemään. Onneksi työpäivän jälkeen päästiin sitten hiihtelemään. Aurinko oli päivän paistanut koko päivän lämpimästi, että hanki oli jonkin verran pehmennyt, mutta hyvin pystyi menemään melkein koko ajan luistelutyylillä. Mutta kieltämättä suksi olisi kyllä paremmin luistanut jos olisi ollut vähän kovempi keli, no olipahan työläämpää.

Muusa ja Iiris pääsivät nyt hiihtolenkille mukaan. Moonan leikattu jalka on nyt ruvennut vihoittelemaan ja eilisellä hiihtolenkillä säikäytti minut perusteellisesti seikkailullaan. Olen huomannut viime syksystä lähtien että Moonalla on kuulo toisesta korvasta huonontunut ja että näössäkin taitaa olla jotain hämminkiä. Ja niinhän Moona on nyt pari kertaa eksynyt, Moona juoksee yleensä rantoja pitkin ja poikkeaa aina vähän metsään, mutta aina pitää huolen että pysyy mukana. Eilen jäi sitten kauemmaksi jälkeen haistelemaan hajuja, ja rupesin huutelemaan Moona luokse, Moona rupesi pyörimään että: mistä ääni tulee? ja minä huidoin ja hypin että täällä ollaan! Vaan Moonapa pyörähti takaisin sinne päin mistä tultiin, ja minä ihmeissäni että: ei voi olla totta, että miten se nyt tuonne lähtee! Ja eikun perään hiihtämään. Vieläkään en tiedä minne se katosi, mutta kyllä minä hiihdin ristiin ja rastiin ja etsin sitä, ja kylläpä siinä kerkisi monia ajatuksia nousta mieleen (söikö susi sen? rupeaa pimeä tulemaan, miten löydän sen?Jne...) Löytyihän se onneksi sitten, mutta oli koira kyllä juossut ja oli jo melko väsyneen oloinen. Tästä lähin se on otettava näköjään hihnaan, niin ei synny sitten mitään samanlaisia tilanteita.

Tämän päivän hiihtolenkki sujui sitten huomattavasti paremmin, nähtiin ensimmäiset joutsenet, ja Muusa ja Iiris tottelivat todella hienosti, eivät lähteneet joutsenien luokse vaikka kyllä niillä mieli tekikin. Huomenna on sitten vapaa päivä, toivottavasti olisi yhtä ihana ilma kuin tänään, niin päästäisiin mekin kunnolla nauttimaan auringon paisteesta.